Arape očarala BiH, nastavljaju da grade

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

U prvoj fazi projekta biće izgrađena sportska dvorana sa 810 sjedećih mjesta, a posao je poveren firmi “Širbegović“ iz Gračanice.

Realizacija projekta će početi već u novembru, a dvorana bi trebala da bude u funkciji 15. juna 2016. godine.

“Ugovor ćemo potpisati u Dohi, gdje ćemo precizirati i ostale rokove izgradnje budućeg sportsko-turističkog kompleksa”, kazao je koordinator projekta i rukometni trener u Kataru Asim Šahman.

Prema riječima ovog Bugojanca, dvorana bi već krajem juna mogla da primi prve sportske ekipe iz Katara, Bahreina, Kraljevine Saudijske Arabije i drugih zemalja.

“U odličnim uslovima, sportistii će ovdje moći da obavljaju pripreme za takmičenja. Dvorana će zadovoljavati sve standarde IHF-a, tako da će u njoj moći da se igraju utakmice reprezentacija i klubova”, naglasio je.

Projekat “Biser Rostova“, istoimene firme koja je osnovana prije tri mjeseca, predstavljen je u kabinetu bugojanskog načelnika Hasana Ajkunića.

Planirano je da taj sportsko-turistički kompleks na Rostovu ima tri sportske dvorane, jedan hotel sa četiri zvjezdice, fudbalsko igralište, kao i sve druge prateće sadržaje.

Realizacijom projekta stvoriće se mogućnost za zapošljavanje 50-60 radnika.

Ipak, kompanija Biser Bugojna još uvijek nema ni internet stranicu pa je u potpunosti obavijena velom tajne.

Bugojanci su, sa druge strane, skeptični oko dolaska arapskog kapitala u njihov grad.

Podsjetimo, Arapi grade elitni turistički grad “Buroj Ozone” u Trnovu, gdje će biti na hiljade luksuznih stambenih jedinica, hotela, najvećeg trgovačkog centra u BiH, sportsko-rekreacionih i kulturnih sadržaja za svetsku elitu, uključujući i hortikulturu, kao i sadržaje komunalne i društvene infrastrukture, zajedno sa banjom “Buroj ozon”.

Više vijesti