Arheologinja Sue Jones iz Velike Britanije zabilježila energetsku zraku u tunelu Ravne

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

U Podzemnom labirintu Ravne, stručni tim Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” je locirao i zaštitio veći broj položenih blokova. Rendgenskom difrakcijskom analizom i faznom analizom utvrđeno je da je rijeć o specijalnoj keramici (kvarc, kalcit, maskovit).

Prvi blok u tunelima, smješten 60 metara od ulaza, ima jajoliki oblik, mase od 350 kg. Na ovom, kao i na ostalim keramičkim blokovima, izmjerene su neuobičajene elektromagnetne i ultrazvučne vibracije.

U junu 2015. je tunele obišla i arheolog Sue Jones iz Velike Britanije. Pri tome je na snimku zabilježila i interesantan energetski izboj iz jajolikog keramičkog bloka u obliku kontinuirane energetske zrake, radijusa 15 cm.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.