ASA grupacija priprema mlade za tržište rada

Za četrnaest stipendista Fondacije Hastor koji će proći kroz „Program razvoja pripravnika Fondacije Hastor“ će biti obezbijeđeno radno mjesto za sticanje prvog radnog iskustva. Program koji organizuje ASA grupacija počeo je danas i trajat će tri sedmice. Po završetku programa stipendisti koji su završili ili su pri kraju svog studija, imat će priliku da steknu radno iskustvo unutar ASA grupacije, ali i u drugim vodećim bh. kompanijama.

Kako jedan od donatora Fondacije Hastor, ASA grupacije je pokrenula ovaj program s ciljem da kod najboljih stipendista razvije dodatne vještine, kompetencije, znanja i samopouzdanje koje će im pomoći prilikom prvog kontakta sa poslodavcem i radom u struci.

„Sa željom da napravimo korak dalje i stipendistima Fondacije Hastor koji su završili fakultet, a u potrazi su za poslom ili su pri kraju studija povećamo konkuretnu prednost na tržištu rada, kreirali smo ovaj program”, kaže Eldin Hadžiselimović, član Uprave ASA grupacije.

Stručnjaci ASA grupacije će držati predavanja iz dvanaest modula koji se fokusiraju na komunikacijske vještine, osnove prodaje i odnose sa kupcima, tim i timski rad, osnove marketinga, te poslovno pravo i korporativno upravljanje.

„Od naših stipendista očekujemo da postanu uspješni budući zaposlenici i lideri, kao što su do sada bili uspješni studenti i stipendisti. Svi smo ponosni na dosadašnji rad i rezultate Fondacije Hastor, volontere koji nesebično svoje vrijeme i energiju posvećuju plemenitim ciljevima, učenike i studente koji vrijedno uče i postižu sjajne rezultate,“ ističe Ramo Hastor, volonter Fondacije.

Jedna od mnogih misli vodilja Fondacije Hastor je da kvalitetno obrazovanje dugoročno utječe i na rješavanje problema bosanskohercegovačkog društva, kakvi su siromaštvo i nezaposlenost. Fondacija svojim radom nastoji animirati djecu i mlade da se, koristeći vlastite potencijale, pripreme za izazove savremenog društva.

(VisokoIN)