da block

Asmir Begović: Reprezentativni nastupi znače mi sve na svijetu

da block

Asmir Begović i dalje je top tema medija u našoj zemlji, ali i na Otoku gdje sa mnogo uspjeha nosi dres premijerligaša Stoke Citya. Uvijek lijepo raspoloženi Begović u razgovoru za portal Radiosarajevo govorio je o svom klubu, svakodnevnim transfer tračevima, rodnom Trebinju i nastupima u nacionalnom timu koji su mu, kako kaže, važniji od svega.

Stoke Cityju ne ide dobro. Nakon dobrog starta, ekipa je uplovila u prosjek, igra sve slabije i polako gube dno pod nogama. Opstanak neće biti lako osigurati, ali bh. golman je optimista. Vjeruje u kvalitet tima čiji gol brani i smatra da će i naredne sezone igrati u Premijer ligi.

”Nije dobro, ne možemo i ne smijemo biti zadovoljni. Imamo problema, ali nećemo se predati. Očekuje nas teška borba za opstanak i neće biti lako, ali tako je kako, sve je na nama”, kaže Asmir Begović za Radiosarajevo.

Još od prvih nastupa za Potterse, Begovića prate tračevi o promjeni kluba. Neprikosnoven kvalitet, birane riječi kojim će ga opisati fudbalski stručnjaci i konstanta fantastičnih nastupa koja ga prati, ravnodušnima nisu ostavile ni najveće otočke klubove.

”Ne osvrćem se na priče i medijske natpise. Jedina je istina da imam ugovor s klubom, i svi koji me budu htjeli prvo se moraju obratiti Stoke Cityju. To je jedina istina, zaista. Meni je ovdje dobro, osjećam se domaćim i klub je prema meni od samog početka korektan. Želim im uzvratiti kako dolikuje profesionalcu”, naglašava golman bosanskohercegovačke reprezentacije kojem su nastupi u plavo – žutom dresu, kako kaže, – sve na svijetu.

”Meni je svaka utakmica u dresu Bosne i Hercegovine neprocjenjivo iskustvo. Ti nastupi znače mi sve na svijetu. Prekrasan je osjećaj znati da te cijela zemlja gleda. Sretan sam i zbog naših uspjeha posljednjih mjeseci”, govori stasiti Hercegovac uz najavu skorašnje posjete rodnom gradu.

”Trebinje bih trebao posjetiti pred utakmicu s Latvijom. Zaželio sam se familije i planiram ih posjetiti . Dio moj rodbine živi i u Sarajevu i njih češće viđam”, reče na kraju jedan od najtraženijih evropskih golmana za kojeg interes, prema navodima britanskih medija, pokazuju Manchester United, Arsenal, Liverpool, Chelsea i Fulham.

(VisokoIN)