Atifa postala majka u 60. godini, pri povratku kući muž je napustio

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Novopazarka Atifa Nokić, koja je nedavno rodila djevojčicu Alinu u 60. godini, moraće sama da je podiže, jer je njen suprug Šerif Nokić odlučio da ih napusti.

Kako je objavio RTS, iako je uz nju bio sve vrijeme tokom liječenja i pripreme za vantjelesnu oplodnju, najavio je odlazak. Šerif je rekao da ne želi Alini da da svoje prezime, niti da se vodi kao njen otac. On nije htio da odgovori na pitanje da li će pomagati u odgoju djeteta.

– Ona je sretna i ona je njeno završila – rekao je Nokić, koji nije želio da otkrije zašto ih napušta.

Kratko je naveo da ima četvoro djece iz prvog braka, da je na vantjelesnu oplodnju pristao samo da bi ispunio Atifi želju i da ima teške zdravstvene probleme. On je ranije govorio da je na početku bio protiv te ideje, ali je “popustio vidjevši Atifinu veliku hrabrost”.

Hrabroj Novopazarki u prvim danima pomažu dvije patronažne sestre iz Novopazarskog Doma zdravlja, Marijana Milenković i Ana Nikolić, a kada one završe posjetu, ostaće bez podrške.

Atifa Nokić, inače rodica srbijanskog ministra Rasima Ljajića, druga je porodilja po starosti u Srbiji. Nakon pet pokušaja da postane majka putem vantjelesne oplodnje, uz devetomjesečni nadzor ljekara Ginekološko-akušerske klinike u Beogradu, presretna je što je makar i u 60. godini dočekala da uzme u naručje svoje dijete.

Godine i zdravstveni problemi, kako je rekla, neće je omesti da kćerki Alini pruži najbolje što može.

– Super su me pazili što se tiče profesora, profesorke, svi su me super pazili. U utorak je bio carski rez, a u sredu su mi je donijeli. Najsretniji dan bio je 21. jun kad sam je uzela – kaže porodilja Atifa.

Ona je provela radni vijek u Tekstilnom kombinatu “Raška”, koji je propao, a zatim se našla na Zavodu za tržište rada. Živi u podstanarskoj sobi u Novom Pazaru.

Više vijesti