da block

ATP napravio reportažu o Džumhuru: Rođen u ratu, inspirativan put do osvajača naslova

da block

Savez profesionalnih tenisera (ATP) napravio je posebnu reportažu o Damiru Džumhuru koji je svojim uspjehom mnogima postao inspiracija. ATP je tokom reportaže prikazao Džumhurov put od ratnih patnji do velikog uspjeha kao što su osvajanja ATP naslova.

Pod naslovom “Rođen u ratu, Džumhurov inspirativni put do osvajača ATP naslova”, ATP je napravio kratki film o našem najboljem teniseru koji je u prošloj sezoni napravio veliki korak naprijed u karijeri.

Tokom reportaže Džumhur posjećuje neka od najznačajnijih mjesta u svom životu i karijeri te govori o svom inspirativnom putu od ratnog Sarajeva do najvećeg nivoa u svjetskom tenisu.

Džumhur (25) je trenutno 31. teniser svijeta, a prošlu kalendarsku godinu okončao je na 30. mjestu ATP rang-liste.

Prošlu godinu Džumhur će pamtiti najviše po navedenom plasmanu, ali i po dvije osvojene titule na ATP 250 turnirima (Sankt Petersburg i Moskva) koje su mu ujedno i dvije jedine ATP titule u karijeri.

U ovoj godini Džumhur je zajedno sa saigračima iz Davis Cup reprezentacije BiH uspio izboriti plasman u play-offu za Svjetsku grupu što je historijski uspjeh za tenis u našoj zemlji.

Stoga, Džumhurova karijera je itekako interesantna i privlačna, pogotovo kada se u obzir uzme da je do svih ordenja stigao uprkos ogromnim nedostacima s kojim se sportisti susreću u ovoj zemlji. A njegov put je počeo u ratnom periodu kada je Džumhur rođen.

Pored Damira, o njegovoj karijeri tokom reportaže govore i njegovi roditelji Nerfid i Žaneta, kao i brat Zlatan. Njegov otac mu je ujedno bio i trener s kojim se vinuo u veliki svijet tenisa, a pored Džumhura trenirao je i Mirzu Bašića (82. ATP) i Aldina Šetkića (251. ATP).