AŽ SDA Visoko: Dinka Omanović nova predsjednica

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Sinoć je održana kandidaciono – izborna skupština na kojoj je izabrano novo rukovodstvo AŽ SDA Visoko. Za predsjednicu je izabrana Dinka Omanović, a dopredsjednice su Lejla Bukva i Zineta Mimić. Ostale članice IO su Fatima Ahmić, Amela Numanagić, Emsudina Aždhić, Alisa Semić, Ismeta Bašović i Melisa Burko.

„ Asocijacija će raditi na jačanju institucionalnog osnaživanja žene u bh. društvu i ulogu žene u politici. Mi ćemo izaći s prijedlogom prema OO SDA Visoko za određeni broj žene koje će se naći na listama za lokalne izbore, a tu je i prijedlog osobe za mjesto načelnice. Radit ćemo i na formiranju određenih savjeta kao što su pravna pomoć, školstvo, obrazovanje, zdravstvo i organizovat ćemo seminare i savjetovanja. To ćemo raditi u saradnji sa Medicom Zenica i Kevserom Sarajevo. Radit ćemo i na zaštit žene od nasilja u porodici i na svakom drugom mjestu. „ – obratila se novinarima novooizabrana predsjednica AŽ SDA Dinka Omanović pozivajući sve žene koje žele naći svoje mjesto u društvu da se uključe aktivno u rad Asocijacije žena SDA Visoko.

(VisokoIN)

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.