Balmoral slijedi tragičnu rutu Titanica

Kruzer Balmoral isplovio je danas iz britanske luke Southampton u čast slavnog broda koji je u noći sa 14. na 15. aprila 1912. potonuo na dno Atlantskog oceana. Putovanje u organizaciji Milesa Morgana nazvano je simbolično Titanic Memorial Cruise, a brod Balmoral ponovit će rutu Titanica.

Inače, kruzer je napustio luku u Southamptonu dva dana prije nego što je Titanic krenuo na svoje prvo i posljednje putovanje prije 100 godina. Plovit će preko Cherbourga u Francuskoj, gdje je Titanic ukrcao putnike, te će se zaustaviti u Queenstownu na južnoj obali Irske gdje se Titanic zaustavio 11. aprila.

Na Balmoral se ukrcalo 1.309 putnika. Tokom putovanja moći će slušati historiska predavanja koja će otkriti mnogo zanimljivih detalja o najpoznatijem brodu.

Također, putnici će uživati u istoj hrani i piću koje su jeli i pili putnici na Titanicu, a ako žele moći će obući kostime koji vjerno dočaravaju vrijeme sa početka prošlog vijekaa. Karte za “moderni Titanic” stajale su između 4445 dolara i 5995 dolara.

http://www.youtube.com/watch?v=HPn-pa9jyBE

(VisokoIN)