Banja Luka: Željko Vulić prebačen na psihijatriju!

Željko Vulić je prebačen na Kliniku za psihijatriju, potvrđeno je u Kliničkom centru Banja Luka. U toj zdravstvenoj ustanovi su rekli da je Vuliću dijagnosicirana akutna reakcija na stres.

Njegovi sinovi, koji su jučer zajedno s ocem privedeni u policiju, sinoć su oko 21 sat pušteni iz policijskog pritvora.

Vulići su jučer privedeni uz upotrebu sile nakon interevencije policije, jer su branili prilaz svom posjedu zbog kojeg vode višemjesečni spor s preduzećem “Grand trade” Mile Radišića.

Stari put, koji je bio predmet spora, a koji su Vulići koristili 40 godina, više ne postoji. Sada je to dio zemljišta Mile Radišića, koji uz posjed Vulića gradi veliki poslovno-stambeni prostor.

Taj prostor je ograđen limenom ogradom, a sinoć su ga čuvali i zaštitari privatne agencije.

Prilikom jučerašnje interevencije policije na posjedu Vulića povrijeđen je i policajac Slaviša Trifković, koji je zadobio prelom potkoljenice.

Iz policije su najavili krivično gonjenje Željka Vulića zbog sumnje da je počinio krivična djela sprječavanje službenog lica u obavljanju službene radnje i napad na službeno lice.

Njegovim sinovima uručen je prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja – ometanje državnog organa u obavljanju javnih funkcija, nakon čega su pušteni na slobodu.

Za večeras je jedna grupa građana ponovo najavila okupljanje kod Starog hrasta u znak podrške Vulićima.

(VisokoIN)

Vezani članci

Predrag Kojović podnio ostavku u Našoj stranci, Irma Baralija svoju povukla

Visokoin.com

ISPUNJENO OBEĆANJE – ZAHVALA REPUBLICI SRBIJI; Objavljen Javni poziv za turističke vaučere u iznosu od 400.000 KM – “Odmori u Sarajevu”

Visokoin.com

Kad neće Baralija SDP-u se izvinio Kojović

Visokoin.com

Danas u Sarajevu dva protesta

Visokoin.com

Špago novi potpredsjednik SDA, Biščević Tokić predsjednica GO

VISOKOIN.COM

Firma Dodikovog zeta dobila poslove vrijedne 415 hiljada KM

VISOKOIN.COM