-2.7 C
Visoko
23. Januara 2022.

Banjaluka: Osumnjičeni da su oštetili banku za više od 460.000 KM

Osumnjičeni da su oštetili Komercijalnu banku za 468.476 КM
BANJALUKA – Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv četiri osobe zbog sumnje da su zloupotrebom položaja i prevarama oštetili Komercijalnu banku za više od 460.000 KM.

Izvještaj je podnesen protiv S.Š. iz Banjaluke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja odgovornog lica, G.G. iz Srpca zbog sumnje da je počiniio pet krivičnih djela nesavjestan rad u službi, M.S. iz Banjaluke zbog postojanja sumnje da je počinio dva krivična djela prevara i protiv lica M.T. iz Čelinca zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo prevara.

“Navedena lica se sumnjiče da su u martu 2011. godine, kao odgovorna lica, sklapanjem nezakonitih ugovora, o reprogramu kredita kod banke u Banjaluci u iznosu od 468.476 КM, kao hipoteku za kredit uknjižili zemljište u banjalučkom naselju Ada, a na kojem je već bio izgrađen stambeni objekat, a stanovi prodati. Na taj način su oštetili Komercijalnu banku za 468.476 КM i pribavili protivpravnu imovinsku korist”, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Unesite komentar