Bayern “demolirao” Basela rekordnom pobjedom u nokaut fazi

Bayern je od samog početka krenuo atomski na gol švajcarskog golmana Sommera i odmah se vidjelo u kom će se smjeru ova utakmica odvijati.

Holanđanin Arjen Robben doveo je Bavarce u vodstvo u desetoj minuti, nakon što je dobio loptu izbio je sam pred golmana Basela i neodbranjivo šutirao sa desetak metara.

Samo dvije minute kasnije Mario Gomez je pokušao petom sa pet metara na asistenciju Francka Riberya, ali je Sommer uspio odbraniti.

Bayern je udvostručio prednost u 41. minuti. Sjajnu loptu uputio je Robben, a u kaznenom prostoru Basela još je bolje reagovao Thomas Mueller, koji pogađa za 2:0.

Samo tri minute kasnije, Bayern je najavio demoliranje Basela. Loptu je nakon centaršuta sa lijeve strane pred gol Basela vratio Badstuber, a na pravom mjestu se našao Mario Gomez, kojem nije bilo teško sa par metara pogoditi za 3:0.

Golijada je nastavljena u 50. minuti. Loptu je sa desne strane ubacio Ribery, a ponovo se na pravom mjestu našao Gomez, koji svojim drugim golom povisuje na 4:0. Mario Gomez postigao je hat-trick u 60. minuti, kada je ponovo iskoristio ubacivanje Riberya.

Gomez je svoj četvrti gol postigao u 67. minuti snažnim udarcem sa jedanaest metara. Kako je počelo, tako je i završilo – preko Arjena Robbena. Holanđanin je postigao prvi gol i zadnji na ovom susretu u 80. minuti, nakon što je zaobišao golmana švajcarske ekipe i pogodio za konačnih 7:0.

(VisokoIN)