Bešlagić o novom projektu: Ovaj mjesec snimamo pilot epizodu

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Glumac Enis Bešlagić (43) i hrvatski producent i TV voditelj Joško Lokas (46) dovršavaju novi projekat. Dvojac radi kviz ‘Moja sreća’ koji će zajedno voditi, a koji neće nužno producirati HRT kako se pisalo.

– Osmislili smo dobar proizvod, drugačiji od onih gledamo na televiziji. HRT-ova produkcija nam nije prioritet, imamo standarde ispod kojih ne idemo i nećemo ‘se prodati’ ni prihvaćati tuđe uslove. Želja nam je da neko prihvati našu ideju ‘zabavnog, game kviza’, u kojem će publika učestvovati zajedno sa takmičarima, a do pobjednika ćemo doći kroz igre i nepredvidive situacije – složili su se autor projekta Bešlagić i Lokas koji je i dio autorskog tima.

Dodali su kako je zabava na prvom mjestu.

– Ovaj mjesec snimamo pilot epizodu, a onda ćemo kviz ponuditi svim televizijama i nadati se da će neko prepoznati šta smo htjeli napraviti. Bitno je spomenuti i da neće biti pitanja ni primjedbi za one ‘mlađe od 18’, te da je format zamišljen tako da mogu učestvovati svi, od sedam do 77 godina. A i da se oni pred malim ekranima zabave – kaže Enis o novom projektu.

Na pitanje misli li da su se kvizovi koje HRT trenutno emitira produkcijski srozali, producent i glumac kaže da se ‘greške događaju kad se neko u sistemu previše opusti’, ali i da ne misli da je u ijednom kvizu neki takmičar ‘namjerno pokraden’.

– Problem je što su mnogi prezasićeni ‘fejk celebovima’, vječnim voditeljima, ali i istim formatima zabavnih emisija. A i pitanja se u takmičarskim showovima često ponavljaju. Ne smiju naravno biti prebanalna, ali ni preteška, već takva da prosječan gledatelj na njih može odgovoriti – kaže Bešlagić i dodaje kako je njemu lično jako važno i da se niko pred kamerom ne osjeća neugodno i ‘izblamirano’

– Od takvih, neugodnih situacija naš kviz ‘bježi’ – poručo je Bešlagić.

Više vijesti