da block

Bettina Siegner se vratila u Njemačku, njena majka uhapšena na aerodromu

da block

Bettina Siegner, djevojčica iz Njemačke koja je bila izložena sedmogodišnjoj torturi bračnog para Marinković u Karavlasima kod Kalesije, nedavno se vratila u svoju zemlju, dok je njena majka Cristine uhapšena na aerodromu zbog krivičnog djela zapuštanja i zapostavljanja djeteta.

Njoj će suditi njemačko pravosuđe, dok će se nastaviti i suđenje Slavojki Marinković pred Općinskim sudom u Kalesiji. U nastavku postupka Slavojka Marinković se brani sa slobode.

Podsjetimo, Slavojkin suprug Milenko je osuđen na dvije godine zatvora zbog krivičnog djela protivpravnog lišavanja slobode. On je priznao krivicu, dok njegova supruga nije, nakon čega je došlo do razdvajanja predmeta i nastavka suđenja.

Inače, Marinkovići su uhapšeni 17. maja prošle godine, a Bettina Siegner, narušenog zdravlja, smještena je u sigurnu kuću na području TK.

Bettina se u ulozi svjedoka pojavila na suđenju bračnom paru Marinković, dok je njena majka Cristina fizički nasrnula na glavnu svjedokinju tužilaštva, te je zbog toga kažnjena sa 150 KM.

Višegodišnja tortura maloljetne državljanke Njemačke pobudila je pažnju medija, a iz Karavlaha su izvještavali i vodeći svjetski mediji.

(VisokoIN/Klix)