Bevanda donio odluku o smjeni SDA ministara

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Danas je predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Vjekoslav Bevanda donio odluku o smjeni SDA ministara, koji obnašaju funkcije ministra sigurnosti, ministra odbrane, i zamjenika ministra finansija u Vijeću ministara BiH.

Bevanda je svoju odluku o smjeni Sadika Ahmetovića, Muhameda Ibrahimovića i Fuada Kasumovića uputio Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Odluka je donesena u skladu s članom 15. Zakona o Vijeću ministara Bosne i Hercegovine prema kojem:

„Predsjedavajući Vijeća ministara može pokrenuti postupak za smjenu ministra i zamjenika ministra. Ako Parlamentarna skupština donese odluku o potvrdi smjene ministra ili zamjenika ministra, predsjedavajući Vijeća ministara dužan je u skladu sa postupkom predviđenim članom 10. ovog zakona imenovati novog ministra, odnosno zamjenika ministra.”

(VisokoIN)

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.