Bevanda: Rad OSA-e vratiti u zakonski okvir

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda smatra da će Obavještajno-sigurnosna agencija BiH (OSA) izaći iz problema kada budu poštovani zakonski propisi i kada politika bude isključena iz oblasti gdje joj nije mjesto.

“Plašim se da ovdje postaje pravilo neuvažavanja saradnika i ignorisanja zakonskih obaveza. Priča o OSA-i nije završena i kada prikupimo sve informacije u svim tijelima koja su za to nadležna imaćemo konkretna rješenja”, rekao je Bevanda za “Glas Srpske”.

Govoreći o radu Vijeća ministara BiH, Bevanda je podsjetio da ga čine predstavnici stranaka koje nemaju jasnu parlamentarnu većinu, što je dovoljno da se ne može očekivati izuzetan timski rad u izvršnoj vlasti.

“Ključne stvari za dobre rezultate su povjerenje i uvažavanje, držanje do vlastitih stavova, ali i poštivanje drugačijih. Ne znam da li su oni koji su iznijeli kritike imali u vidu vrijednosti koje sam nabrojao i koje treba njegovati”, dodao je Bevanda, koji je i funkcioner HDZ-a BiH.

On je naveo da da je mehanizam koordinacije u BiH uspostavljen uz mnogo muke i da mora biti ispoštovan da bi BiH mogla da komunicira sa institucijama EU i sprovodi obaveze koje preuzme na svim nivoima vlasti.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.