Bez ispunjenih uslova do polovine aprila nema druge tranše

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Rezidentni predstavnik MMF-a u Bosni i Hercegovini Francisko Parodi izjavio je za BHRT da, ukoliko naša zemlja do polovine aprila ne ispuni preostalih pet obaveza iz Pisma namjere prema MMF-u, u tom slučaju neće biti razmatranja nastavka aranžmana sa Bosnom i Hercegovinom.
Koji su uslovi MMF-a za drugu tranšu kredita?

Od 11 postavljenih uslova za dobijanje kredita u iznosu od 553,3 miliona eura, do sada je ispunjeno šest. Kreditni odbor neće zasjedati dok se ne ispune preostali uslovi.

I ranije su iz MMF-a poručili bh. vlastima da će prolongirati isplatu druge tranše od oko 76 miliona eura, sve dok vlasti ne ispune ono što je dogovoreno u novembru.

Podsjećamo, misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) boravila je u BiH u periodu od 7. do 17. marta/ožujka 2017. gdje je vodila razgovore o nedavnim ekonomskim dešavanjima i politikama za prvi pregled u okviru proširenog aranžmana sa Bosnom i Hercegovinom.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.