Bez pomaka u istrazi o tragičnoj smrti Amile Hasanović

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Roditelji mlade pjevačice Amile Hasanović, koja je učestvovala u popularnom šou „Zvijezda možeš biti ti”, Alija i Jadranka Hasanović od dana kada su sahranili svoju kčerku krenuli su u pravnu borbu protiv institucija koje odbijaju raditi na predmetu i procesuirati osobe koje su, prema njihovim navodima, odgovorne za smrt njihovog djeteta.Uputili su Zahtjev za poduzimanje mjera zbog nepostupanja Tužilaštva ZDK, te su tražili provođenje istrage radi utvrđivanja uzroka smrti svoje kčerke i pokretanje postupka protiv odgovornih za njenu smrt.

U razgovoru otac Alija Hasanović ističe da je Federalna uprava policije (FUP) prije dva mjeseca započela provođenje istrage. Ali do danas nema nikakvih pomaka u istrazi.

Razočaran sporošću kojom se odvijaju istražne radnje, a radom i nadležnih

U samo početku uvidili smo brojne nepravilnosti u Zapisniku o uviđaju koji su radili službenici PS Visoko. Nakon što smo prikupili materijalne dokaze i informacije, uredno smo sve dostavili Tužilaštvu ZDK. Federalna uprava policije (FUP) vodi istragu na identifikacija osobe koja je poslala lažne montirane fotografije i poruke ucjenjenog sadržaja našoj Amili putem društvene mreže Facebook. Još uvijek čekamo nalaz s vještačenja mobilnog telefona.  Vjerujte do danas nema nikakvih pomaka, već odavno sumnjam i vjerujem da iza svega ovog stoji neko ko želi da predmet završi u ladici… “  – kazao je Alija Hasanović.

Podsjetimo, nekoliko sati prije nego će Amila Hasanović počiniti suicid putem društvene mreže Facebook primila je poruke sa lažnim i montiranim fotografijama i ucjenjenim sadržajem, svog dečka molila je da pronađu ko je poslao montirane i lažne fotografije. Lažne fotografije, podmetnute putem društvene mreže Facebook, ključ je tragedije koja je dovela do gašenja mladog života Amile Hasanović.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.