Bez svijesti i na aparatima: Jovanka Broz u kritičnom stanju

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Zdravstveno stanje Jovank Broz, udovice Josipa Broza Tita, je krajnje ozbiljno.

“U posljednja dva dana Jovanka Broz je kritično. Ona trenutno leži bez svijesti, priključena je na aparate” – izjavio je Zlatibor Lončar, direktor Urgentnog centra, piše Blic.

U posjetu prima samo najuži krug rođaka i prijatelja, sestre Nadu i Zoru, sestriće Zorana i Gorana, rodicu Jovanku iz Novog Sada i Žarka Jokanovića, pisca njene ispovjesti i feljtona.

“Svaki dan sam kod nje. Teško je.”, rekao je za Blic Žarko Jokanović čije je prvo izdanje knjige o Jovanki Broz “Moj život, moja istina” rasprodato na kioscima.

Jovanka Broz primljena je u Urgentni centar 23. augusta u veoma lošem zdravstvenom stanju. Nakon prvih ljekarskih intervencija, počela je polako da se oporavlja, ali joj se zdravstveno stanje ponovo pogoršalo.

Nažalost, sve se više priča o želji Titove udovice da bude sahranjena u Kući cvijeća, pored supruga. Ona je tu želju prenijela sestrama Nadi i Zori, te Žarku Jokanoviću kad su je posjetili u bolnici krajem septembra.

Pošto bi sahrana u samoj kripti u Kući cvijeća bila komplikovana zbog pomjeranja mermerne ploče teške nekoliko tona, ali i zakonske procedure, jer je Kuća cvijeća napravljena kao mauzolej, predstavnici države predložili su Jovankinoj porodici da ona bude sahranjena u prostoriji uz Titov grob u Kući cvijeća, kako bi bila ispunjena njena posljednja želja, s čim se porodica složila.

(VisokoIN)

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.