Bh. juniori okupili se u Visokom: Što bolje se spremiti za kvalifikacije

Muška juniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Visokom započela sedmodnevne pripreme u Visokom. Ove pripreme prva su i posljednja provjera za kvalfikacije za Euro, koje će igrati od 8. do 10. aprila u Brčkom.

Osim naše reprezentacije u grupi su Bjelorusija, Norveška i Švedska. Selektoru Jasminu Mrkonju danas se odazvala većina igrača. Adnan Sivić, član hrvatskog prvoligaša MRK Ivanić-Grada u Konvikt Franjevačkog samostana klasičene gimnazije u Visokom stigao je popodne, dok se u nedjelju očekuje dolazak rukometaša Pick Szegeda Vladana Lončara.

Selektor Mrkonja i njegov pomoćnik Dositej Perić danas su prvo organizovali sastanak sa reprezentativcima, a večeras je odrađen i prvi trening. U narednim danima planirana su dva treninga dnevno, te dvije prijateljske utakmice.

– Okupljanje nam je dobro došlo. Nažalost dugo se nismo okupili, gotovo godinu dana, ali šta je tu je. Moramo se sada što bolje spremiti. Ovo je vrlo talentovana generacija i imat ćemo šta pokazati. Odigrat ćemo dva prijateljska meča i vidjet ćemo stanje na terenu, a dosta pažnje posvetit ćemo odbrani, govori Mrkonja i nastavlja:

– Na svaku poziciju su pozvana po tri igrača, a koji se bolje pokažu igrat će u Brčkom. Meni je žao što igračima nismo dali više šansi da se okupe i da vidimo njihove kvalitete, ali sada moramo da radimo nemamo vremena za bespotrebnu priču.

Selektor Mrkonja smatra da naša reprezentacija nije favorit bez obzira na to što igramo na domaćem terenu.

– Nismo favoriti i to je svima jasno. Ali drago mi je da idemo bez pritiska u kvalifikacije. To će sigurno olakšati mojim igračima, završio je Mrkonja.

(Visokoin.com/ Oslobođenje / Jasmin Tajić)

Unesite komentar