da block

Bh. političari trebaju donijeti odluke za rješavanje problema u državi

da block

Nakon održanog sastanka ambasadora Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (PIC) s visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inzkom američki ambasador u BiH Patrick Moon za Agenciju FENA izjavio je da niko od ambasadora u BiH ne podržava korištenje izvršnih ovlasti visokog predstavnika jer smatraju da bh. političari treba da budu ti koji će pronaći rješenje.

Današnji sastanak između ambasadora i visokog predstavnika u BiH ocijenio je veoma kvalitetnim i korisnim, govoreći da su svi ambasadori izrazili čvrstu opredijeljenost da pomognu i daju podršku političarima u pokušaju rješavanja situacije.

“Također, dajemo podršku visokom predstavniku Valentinu Inzku u njegovim pokušajima da pomogne da se sastanu premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, predsjednik FBiH Živko Budimir s potpredsjednicima Svetozarem Pudarićem i Mirsadom Kebom” – kaže Moon.

Tim bi se sastankom, smatra, na neki način moglo pronaći rješenje, ali podsjeća da su bh. političari ti koji trebaju donijeti odluke za rješavanje problema u državi.

(VisokoIN/Fena)