BH Pošta će vršiti brži prenos pošiljki Prevent grupacije

Generalni direktor JP BH Pošta Mirsad Mujić i predsjednik Uprave Prevent BH Haris Rahman potpisali su ugovor o poslovnoj saradnji, a na taj način, kako su istakli, dvije domaće kompanije proširuju saradnju u oblasti prijema, prenosa i uručenja pošiljki brze pošte unutar cijele BiH uključujući proizvode iz limitirane ponude portfolia Prevent grupacije.

– Velika nam je čast što je Prevent BH sa svim članicama Prevent Grupacije izabrao upravo BH Poštu za obavljanje usluga brzog prenosa pošiljki. BH Pošta će za potrebe Prevent Grupacije vršiti preuzimanje BH PostExpress pošiljki na lokacijama članica Grupacije, zatim će vršiti prevoz i uručenje pošiljki na adrese primaoca. Lokacije na kojima ćemo preuzimati pošiljke su u Velikoj Kladuši, Bužimu, Ključu, Travniku, Bugojnu, Jelahu, Žepču, Zenici, Visokom, Sarajevu, Goraždu, Srebrenici i Tomislavgradu, izjavio je generalni direktor BH Pošte Mirsad Mujić.

Ugovor između BH Pošte i Preventa BH predstavlja proširenje njihove saradnje čiji se značaj ogleda i u tome što obje kompanije žele podržati nastojanja domaćih firmi da zavladaju tržištem kako bi korisnici dobili bolju, kvalitetniju i bržu uslugu.

– Izuzetno nam je zadovoljstvo proširiti saradnju sa BH Poštom i sinergijom sa jednom jakom domaćom kompanijom olakšati slanje svakodnevnih pošiljki i našim klijentima i kupcima pružiti brzu i jednostavnu uslugu. Diversifikacijom proizvodnog portfolia Prevent Grupacije stvaraju se preduvjeti za širenje poslovanja na području BiH, te ćemo putem ove saradnje građanima BiH ponuditi mogućnost online kupovine i dostave limitirane ponude iz portfolia Prevent grupacije, kazao je predsjednik Uprave Preventa BH Haris Rahman.