-4.5 C
Visoko
22. Januara 2022.

Bh. rukometna reprezentacija stigla u Lukavac: Izginut ćemo za svaku loptu

Uoči početka novih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine doputovala je u Lukavac, gdje će boraviti do prve utakmice, koju naši rukometaši u srijedu igraju protiv selekcije Slovačke.

Prema riječima selektora Dragana Markovića, ˝puni gas do daske˝ daju sutra u poslijepodnevnim satima, kada će ekipa biti kompletna. Prvi trening imaju danas u tuzlanskom Kulturnom, sportskom, privrednom centru ˝Mejdan˝, gdje će igrati i utakmicu, ali zbog rasporeda i kašnjenja aviona, sutra će im se pridružiti još trojica igrača.

“Maksimalno ćemo se koncentrirati na utakmicu i idemo ka cilju. Prvu utakmicu igramo sa izuzetno teškim protivnikom, ali ranije smo se izdigli iznad evropskog prosjeka. Da možemo kiksnuti kao i sve velike ekipe, možemo i to nije isključeno, ali imajući u vidu sastav koji se odazvao, pod uslovom da svi igrači budu zdravi, mislim da neće biti problema. Ne sumnjam u dobar rezultat˝, izjavio je Marković.

Selektor Marković dodao je da su trenutno svi igrači u dobrom zdravstvenom stanju, iako uvijek iz klubova u kojim igraju u reprezentaciju dolaze ˝roviti˝.

˝Povrijeđenih nema, a bitno je i da je sve manje onih uvrijeđenih, kojih je nekada bilo puno više. Najvažnije je da je okosnica reprezentacije zdrava, a to su momci koji nose igru. Postali smo brend u državi, iako to neki pokušavaju da razvale na sve moguće načine. Ne sumnjam u podršku publike u ˝Mejdanu˝, jer narod zna da ćemo izginuti za svaku loptu˝, naglasio je Marković.

Josip Perić ističe da je atmosfera u reprezentaciji odlična i da se, iako su Slovaci dobra ekipa, bh. rukometaši nadaju pobjedi.

˝Mi smo na našem terenu i uz našu publiku mislim da utakmica ne bi trebala doći u pitanje˝, smatra Perić.

Našim rukometašima nisu poznati protivnički igrači, ali ističu da će se potruditi u vezi sa pripremama.

˝Meni je ovo drugi put da igramo u ´Mejdanu´ pred mojom publikom. Očekujem i nadam se pozitivnom rezultatu, koji bi bio motiv da idemo dalje i iz utakmice u utakmicu igramo bolje. Iskreno, ne poznajem igrače Slovačke, ali se nadam da ćemo se dobro pripremiti uz videoisječke, da ćemo dobro iskombinovati odbranu i napad i da ćemo ispuniti sve selektorova očekivanja i zadatke˝, izjavio je Alen Ovčina.

Osim Slovačke, u našoj grupi su još i reprezentacije Kosova i Litvanije.

Unesite komentar