BH Telecom donirao 100.000 KM Općoj bolnici ”Prim. dr. Abdulah Nakaš”

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Kompanija BH Telecom uručila je danas Općoj bolnici ”Prim. dr. Abdulah Nakaš” donaciju od 100.000 KM. Direktor bolnice, dr Zlatko Kravić istakao je da će ovaj novac biti upotrijebljen za osnovnu misiju – zdravlje pacijenata.

“Odlučio sam da novac potrošimo za kupovinu respiratora. Nabavili smo i jedan najsavremeniji koji služi za održavanje u životu pacijenata. Ovim se pacijenti dva puta brže vraćaju u život nego inače”, pojasnio je Kravić.

Predsjednik Nadzornog odbora BH Telecoma Fuad Čibukčić izrazio je zadovoljstvo što je novac doniran zdravstvenoj ustanovi.

“Svjesni smo činjenice da bi zdravstvo bolje izvršavalo obaveze da ima više novca. Stoga smo odlučili donirati 100.000KM Općoj bolnici ‘Prim. dr Abdulah Nakaš’. Presretni smo jer smo napravili pravu stvar. Osim što smo lideri na tržištu telekomunikacija, lideri smo i kada je u pitanju društvena odgovornost”, dodao je on.

Pozvao je i druge kompanije da na isti način doniraju sredstva.

BH Telecom će donirati sredstva za još 15 zdravstvenih ustanova na području BiH, među njima je i KCUS (140.000 KM), te bolnice u Travniku, Novoj Biloj, Goraždu, kao i dvije ustanove u Mostaru, zatim u Brčkom, Modriči.

“Željeli smo uključiti i Banja Luku ali se nisu odazvali pozivu. Imali smo, dakle, na pameti sve zdravstvene ustanove u BiH”, kazao je Čibukčić.

Član Uprave BH Telecoma Sedin Kahriman je takođe bio prisutan ovom događaju.

Više vijesti