BH Telecom donirao 50.000 KM Zemaljskom muzeju BiH

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Kompanija BH Telecom danas je donirala Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine 50.000 KM.

Direktor te muzejske i kulturne institucije Mirsad Sijarić, prilikom primanja donacije, zahvalio je na podršci, istakavši da je ona značajna.

– Zahvaljem na podršci. Zemaljski muzej zaista ima značajnu podršku BH Telecoma – kazao je Sijarić.

Saradnja, dodao je, nije počela nedavno, te da je BH Telecom već osigurao svim posjetiocima Zemaljskog muzeja BiH besplatan internet.

– Nadam se da ćemo sličnu praksu nastaviti. Ova donacija neće biti upotrijebljena za izmirivanje dugova, koje imamo prema radnicima i Poreznoj upravi, već želimo na neki način da investiramo u digitalizaciju zbirke Zemaljskog muzeja BiH – poručio je Sijarić.

Direktor BH Telecoma Mirsad Zaimović zahvalio je uposlenicima Muzeja koji su uspjeli sačuvati ono što je bitno za BiH.

– Zahvaljujem prije svega našim korisnicima, zaposlenicima i Nadzornom odboru, koji je odlučio da između ostalog odredi značajnu donaciju za Zemaljski muzej BiH – istakao je.

Dodao je da će se ta telekomunikacijska kompanija truditi da bude na raspolaganju zbog značaja Zemaljskog muzeja BiH.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.