BH Telecom i Verso potpisali ugovore o isporuci opreme

Kompanije BH Telecom i Verso d.o.o. Sarajevo danas su u Sarajevu potpisale dva nova ugovora o isporuci opreme. Ugovore su potpisali generalni direktor BH Telecoma mr. Nedžad Rešidbegović i direktor kompanije Verso Haris Ćeremida.

Potpisani ugovori se odnose na isporuku opreme i dodatnih dijelova za proširenje agregacijskog i LAN servisnog dijela IP/MPLS mreže i nabavku Unified Storage sistema, blade servera i licenci.

Realizacijom ugovora u naredne tri godine kroz III faze, BH Telecom nastavlja sa širenjem agregacijske metroethernet i IP/MPLS mreže na novih 60 lokacija, kao i uspostavom visokokapacitivnih 10 Gbps linkova/prstenova prema postojećim MPLS čvorovima u mreži BH Telecoma. Geografskim širenjem i povećanjem propusne moći agregacijske IP/MPLS mreže, obezbjeđuje se nesmetani daljnji razvoj i distribucija svih širokopojasnih i multimedijalnih servisa prema krajnjim korisnicima u svim mrežama BH Telecoma (BHLine i BH Mobile).

Instalacijom i integracijom visokopropusnih i robusnih agregacijskih IP/MPLS rutera u regionalnim centrima, stvaraju se tehnološke pretpostavke za daljnji ubrzani rast korisničkog internet saobraćaja i migraciju na IPv6 tehnologiju.

U segmentu podrške IP agregacije serverskih platformi i farmi u servisnoj mreži BH Telecoma, realizacijom ugovora stiču se tehnološki preduslovi za izgradnju modernog data centra.

Kroz ugovor o nabavci serverske i storage opreme od proizvođača Cisco Systems, BH Telecom će izvršiti značajno proširenje data centar kapaciteta i stvoriti preduslove potrebne za nastavak konsolidacije postojeće serverske i storage opreme za potrebe BH Telecom IP servisne mreže. Isporučena platforma će se bazirati na najmodernijim serverskim tehnologijama i internoj konvergentnoj 10G IP mreži sa visokim stepenom serverske virtualizacije u skladu sa svjetskim trendovima u ovoj oblasti, saopćeno je iz BH Telecoma.

(VisokoIN)

Vezani članci

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

VISOKOIN.COM

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

VISOKOIN.COM

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

VISOKOIN.COM

Godišnje se u prosjeku od narkotika liječi oko 2.000 ljudi u FBiH

VISOKOIN.COM

Od mina ugroženo više od pola miliona stanovnika u BiH

VISOKOIN.COM

Vlašić i dalje top zimska destinacija u središnjoj Bosni

VISOKOIN.COM

Unesite komentar