Bh. teniser Damir Džumhur posjetio dr. Semira Osmanagića i Kompleks Ravne

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur u petak 18. decembra ponovo je posjetio Kompleks Ravne, a ovoga puta u Visoko je doveo i još jednog kolegu-tenisera, Danila Petrovića, tenisera iz Srbije koji trenutno zauzima 142. poziciju na ATP ljestvici.

“Damir mi je mnogo pričao o svemu ovome, a dosta vremena provodim na turnirima i privatno i sa Novakom Đokovićem, koji mi je također pominjao ove lokacije, a i sam sam zainteresovan, gledao sam dr. Osmanagića na youtube, slušao mnogo o ovim otkrićima. Inače sve ovo i volim, mnogo toga sam obišao putujući širom svijeta, a i čitam mnogo o energijama, frekvencijama, meditaciji, dok sam od malena fasciniran Nikolom Teslom. Sve ovo na mene je ostavilo poseban utisak i sigurno ću ponovo doći, a preporučio bih svima koji imaju vremena i želje da osjete nešto posebno, da dođu, vide sve ovo, ja garantujem da postoji neka razlika, prelijepo je i na mene je sve ovo ostavilo predivan utisak”, otkrio nam je Danilo Petrović.

Damiru je ovo bio treći dolazak u Bosansku dolinu piramida u kratkom vremenskom roku.

“Kao što sam i rekao svaki moj dolazak u Sarajevo znači i dolazak u Visoko, i nisu to samo piramide, u pitanju je dobra energija, dobri ljudi, puno pričam s ljudima o ovome ovdje. Ovu priliku sam iskoristio da dovedem prijatelje iz Beograda i Hrvatske i namjera mi je da što više ljudi posjeti ovo mjesto, da vide šta se dešava. Uvijek pričam o dr. Osmanagiću kao humanitarcu, velikom čovjeku i njegov rad podržavam, a svaki novi dolazak ponudi i mnogo toga novog. Dr. Semir je vrijedan i drago mi je da imamo i održavamo kontakt”, kazao nam je Damir Džumhur.

Džumhur je s prijateljima posjetio tunele Ravne u pratnji programske direktorice parka Ravne 2 Azre Ohran Zubić, a nakon toga su zajedno sa dr. Osmanagićem obišli i Aero banju.