Bičakčić: Reakcija SDA je logična, Cerić je najbolji izbor za Predsjedništvo BiH!

Apsolutno podržavam kandidaturu dr. Mustafe Cerića za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, jer on ima reference i ugled daleko veći od svih ostalih kandidata, izjavio je za bh. novinsku agenciju Patria (NAP), Edhem Bičakčić, bivši federalni premijer i predsjednik Bosansko-hercegovačke narodne stranke (BHNS).

Ta se stranka, kako kaže, prijavila za izbore na svim nivoima vlasti, osim za člana Predsjedništva BiH. U toj utrci Bičakčić očekuje da će podržati Cerića i mobilizirati i druge stranke da učine isto.

– Nama su potrebne promjene i pokazalo se da politika Zlatka Lagumdžije, Bakira Izetbegovića i Sulejmana Tihića to ne može profilirati niti definirati. Dr. Cerić ima reference i mogućnost da izgradi politiku u interesu države, da nam otvori evropske puteve i istovremeno izgradi mostove sa bogatim i prijateljskim islamskim zemljama – ističe Bičakčić.

Komentirajući reakciju Stranke demokratske akcije koja je ocijenila da Cerićeva kandidatura nije dobra za Bošnjake, Bičakčić kaže da bi volio vidjeti argumente za takve tvrdnje.

– To je uobičajena reakcija konkurencije i normalno je da budu protiv. Ali, vodio bih da vidim tu elaboraciju zašto je to loše po Bošnjake, jer za to nema nikakvih argumenata. Naprotiv – ističe Bičakčić za agenciju Patria.

(VisokoIN)