BiH danas u svojim rukama drži evropski put, možemo sustići susjede

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Predsjedavajući Predsjedništva Dragan Čović i predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić uručili su danas predsjedniku Evropske komisije Jean-Claude Junckeru odgovore na Upitnik za pripremu Mišljenja o zahtjevu BiH za članstvo u Evropskoj uniji.

Svečanoj ceremoniji u zgradi Predsjedništva BiH prisustvoivale su brojne zvanice iz političkog života naše države.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Čović poželio je dobrodošlicu evropskim zvaničnicima, predsjedniku Junkeru, te zahvalio svima koji su sudjelovali u izradi odgovora na Upitnik Evropske komisije.

On je podsjetio da je odgovaranje na Upitnik bilo zahtjevan posao, koji je trajao 14 mjeseci, zbog procedura djelovanja u BiH, prije svega zbog definisanja mehanizma koordinacije,

Čović je izrazio uvjerenje da je evropski put usaglašeni put svih nivoa vlasti u BiH.

“Usaglašavanjem odgovora na Upitnik dokazali smo da nedvosmisleno radimo na putu ka EU”, poručio je Čović, nakon svečanog čina predaje odgovora na Upitnik.

Posebnu zahvalnost izrazio je Junkeru zbgo prijateljskih savjeta i podrške bh. putu ka EU.

“BiH danas drži svoj evropski put u rukama. Uvjeren sam da možmo sustići naše susjede, a to prvenstveno zavisi od nas, domaćih političkih zvaničnika”, istakao je Čović, prenose Vijesti.ba.

On je izrazi nadu da ni aktuelna klima uoči izbora u BiH neće zaustaviti aktivnosti na evropskom putu, već da će današnji čin biti motiv za brži put ka inbtegracijama.

“Svjesni smo procedura koje moramo ispoštovati na tomn putu”, naglasio je Čović.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.