BiH u junu posjetilo skoro 86.000 turista

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Bosnu i Hercegovinu je u junu ove godine posjetilo 85.675 turista, što je više za 0,8 posto u odnosu na prethodni mjesec i za 5,6 posto manje u odnosu na juni 2013.

Prema podacima Agencije za statistiku BiH, turisti su ostvarili173.863 noćenja, što je više za dva posto u odnosu na maj ove godine i za 7,3 posto manje u odnosu na juni prošle godine.

U ukupno ostvarenom broju noćenja, učešće domaćih turista je 36,2 posto i 63,8 posto stranih turista.

U strukturi noćenja stranih turista u junu ove godine najviše noćenja ostvarili su turisti iz Italije (10,4 posto), Turske (10,1 posto), Srbije (9,6 posto), Hrvatske (8,5 posto) i Francuske (5,2 posto).

Što se tiče dužine boravka stranih turista u BiH, na prvom mjestu su gosti iz Egipta sa prosječnim zadržavanjem od 4,1 noći, Kine sa 3,4 noći i Rusije sa tri noći.

(VisokoIN)

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.