Bill Gates kaže da je kupio tek dvije lude stvari kao milijarder

Milijarder i filantrop Bill Gates do prve milijarde je stigao sa 31. godinom, a kod Ellen DeGeneres je otkrio kako su najluđe stvari kojima se počastio – porsche i mlažnjak.

S bogatstvom od 90,7 milijardi dolara Bill Gates (62) spada među rijetke ljude na svijetu koji si mogu kupiti baš sve što požele, međutim milijarder je prije nekoliko dana otkrio da kod njega nema nekih pretjeranih ekstravagancija.

On je sa 31. godinom postao najmlađi milijarder, ali to ga nije natjeralo na peglanje kartica, otkrio je u razgovoru kod Ellen DeGeneres. Kaže da mu je tada glavna briga bila platiti radnike, a mnogi od njih su imali porodice o kojima su brinuli.

– Znači, niste rekli: “Oh kupit ću si porsche”, pitala ga je Ellen, na što je Gates rekao da je napravio to. Dodao je kako se počastio te da si je kupio i avion za putovanja, što je bila velika povlastica i da je ostao na tome.

– Kad se gledaju lude stvari, to je to – rekao je Gates, koji ima bombardier BD-700 Global Express koji može prevesti 19 ljudi. Avion ga je koštao 40 miliona dolara.

S druge strane, on živi u kući od 125 miliona dolara, pa se ne može reći da to spada u sasvim obične kuće i još ima trampolin u jednoj od soba – što i nije toliko čudno. Inače, jedan od prvih susjeda mu je milijarder Jeff Bezos.