Bingo preuzima Interex za 30 miliona eura!

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Vlasnik trgovačkog preduzeća Bingo iz Tuzle Senad Džambić okončao je pregovore o preuzimanju mreže maloprodajnih objekata Interexa u BiH i čeka odobrenje Konkurencijskog vijeća BiH za sklapanje ugovora koji je navodno vrijedan oko 30 miliona KM.

Konkurencijsko vijeće je zaprimilo Prijavu koncentracije po kojoj privredni subjekt Bingo d.o.o. Tuzla namjerava steći kontrolu nad privrednim subjektima C.D.E.B. Trgovačko društvo d.o.o. Sarajevo Interex. Predmetna koncentracija će prema podacima iz Prijave koncentracije, imati efekat u okviru sektora trgovine na malo prehrambenim proizvodima i robom široke potrošnje na tržištu Bosne i Hercegovine.

Stoga je Konkurencijsko vijeće uputilo sve zainteresovane privredne subjekte koji djeluju na tržištu trgovine na malo prehrambenim proizvodima i robom široke potrošnje kao i na drugim tržištima na kojima bi predmetna koncentracija mogla imati efekat, te druge institucije ili udruženja koje imaju relevantna saznanja o navedenom tržištu da dostave primjedbe i mišljenja.

Dogovor o preuzimanju mreže maloprodajnih objekata Interexa praktično je okončan, i još se samo čeka formalna odluka Konkurencijskog vijeća BiH o dopuštenoj koncentraciji. Vrijednost akvizicije drži se u tajnosti, no u poslovnim krugovima kruži informacija da je Džambić francuskim vlasnicima platio oko 30 miliona eura i da je približno toliko spreman platiti i slovenačkom vlasniku „Tuša“ koji je zapao u ozbiljne finansijske probleme, piše Slobodna Bosna.

Maloprodajni lanac Bingo iz Tuzle snažno se širio proteklih nekoliko godina otkako se počeo oslanjati na investicioni kapital EBRD-a, a s novim proširenjem trgovinske mreže, definitivno će se pozicionirati kao drugi najveći trgovinski lanac u BiH, odmah iza vodećeg Konzuma i Mercetora, koji odnedavno posluju pod jednim krovom.

Maloprodajni lanac Bingo obuhvata nešto više od 100 objekata različitog formata smještenih u 40 općina oba entiteta, a s pridodatom mrežom Interexovih maloprodajnih objekata, bit će prisutan u svim većim gradovima i općinama BiH i nametnut će se kao vodeći trgovinski lanac u BiH.

(VisokoIN)

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.