Bingo službeno preuzeo francuski Interex

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Bosanskohercegovački trgovački lanac Bingo je službeno preuzeo francuski Interex, koji je u BiH poslovao 15 godina. Vrijednost akvizicije nije objavljena, ali je poznato da Bingo preuzima 24 prodajna objekta u kojima je zaposleno više od 700 osoba. Bh. koncern je tako proširio prodajnu mrežu na 156 trgovina, a zapošljavat će više od 4.000 ljudi.

Strateški partner

Tom akvizicijom, udio Binga na tržištu maloprodaje u BiH će dostići gotovo 20 posto, poručeno je iz kompanije.

U proteklom periodu kompanija Bingo d.o.o. Tuzla i član grupacije Intermarche Francuska, Društvo CDEB Interex, vršili su pregovore o kupoprodaji francuskog retaila.

“Danas smo potpisali akviziciju za Interex. Kompanija je u nama prepoznala strateškog partnera i mi ćemo nastaviti njihov posao koji rade već 14 godina. Dobrodošlicu želim svim radnicima Interexa koji će doći u našu grupaciju. Ovo je veliko zadovoljstvo i za naše domaće proizvođače koji imaju podršku u Bingu te koji će imati bolju poziciju i bolju prodaju svojih proizvoda“, kazao je vlasnik Bingo kompanije Senad Džambić.

Poručio je da svi u BiH moraju vjerovati domaćim privrednicima i dati im veću podršku.

“Moram istaknuti uime svih uposlenika Interexa da sam vrlo zadovoljan što će se, pridruživši se Bingu, pridružiti jednoj grupaciji koja ima veoma veliki uspjeh u BiH, a pored toga ima i velike ambicije“, istakao je Pierre-Yves Conan, predstavnik grupacije Intermarche Francuska.

Standardi EU-a

Bingo je postojeći klijenti Evropske banke za obnovu i razvoj čija je dugogodišnja saradnja uspostavljena 2010. godine kada je Evropska banka odobrila tri kredita za širenje maloprodajne mreže i poboljšanje energetske efikasnosti u maloprodajnim objektima.

“Bingo je segment poboljšanja energetske efikasnosti uskladio sa standardima EU, ali i drugim segmentima poslovanja. Bingo stremi da postigne stroge standarde i dobru praksu poslovanja u EU. Mi ćemo nastaviti da pružamo podršku daljem razvoju firme“, zaključio je predstavnik EBRD-a Rijad Hasić.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.