Bišćani vjeruju u postojanje piramida u Visokom

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Nedavno je u medijima iz Fondacije arheološki park: Bosanska piramida sunca potrvđeno kako su autentičnost piramida potvrdili najpoznatiji svjetski stručnjaci. Tom pirlikom pitali smo građane Bihaća šta misle o otkriću piramida u Visokom, na koji način to Bosna i Hercegovina može iskoristiti i zašto veliki dio građana odbija da vjeruje u postojanje piramida u BiH.

Valery Uvarov, ruski istraživač piramida i graditelj modernih piramidalnih kompleksa, izjavio je kako su piramide u Visokom jedne od najstarijih građevina ikad građenih na planetu. “Prije svega, te piramide su igrale ulogu GPS markera na Zemlji. Piramide u BiH osiguravaju energetski utjecaj koji podiže duhovne aktivnosti”, pojasnio je Uvarov.

Dr. Paul LaViolette, ugledni američki znanstvenik napisao je u svom izvještaju kako su Bosanske piramide najveće arheološko otkriće na svijetu u ovom trenutku. Timothy Moon kazao je da su piramide djelo visokorazvijene civilizacije iz prethistorijskog doba.

Michael Tellinger, očio je sličnosti otkrića bosanskih piramida i megalitnih krugova u Africi. “Unatoč svim otporima bosanske su piramide postale najaktivnija arheološka lokacija na svijetu”, kazao je Tellinger.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.