Bitcoin umire, vrijeme je za novu kriptovalutu!

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Uspon kriptovaluta neke je ljude učinio multimilijunašima gotovo preko noći, a većina je tih novopečenih milijunaša još na fakultetu ili je od njega odustalo upravo zbog novca.

Jedan od takvih kripto-bogataša je i 19-godišnji Erik Finman koji je upravo zahvaljujući divljanju cijene bitcoina postao milijunaš. No, za razliku od većine drugih kripto-bogataša, koji čekaju pravi trenutak da unovče svoje bitcoine i uživaju u “čvrstim” valutama, Finman ima posebnu misiju.

Tijekom prošle godine, Finman se razočarao u svijet kriptovaluta te smatra kako originalna ideja blockchaina i kriptovaluta više ne postoji već su ju nadjačale prijevare i politika oko toga može li bitcoin zamijeniti tradicionalni novac.

Stoga je odlučio to promijeniti. Putuje diljem svijeta i okuplja druge istomišljenike, većinom bitcoin milijunaše, kako bi pokrenuli novu kriptovalutu koja bi riješila, po njegovom mišljenju, najveće probleme kriptovaluta.

Razočaran sam stanjem kriptovaluta. Cijeli boom je donio i mnogo prevara i prljavih dogovora. A bitcoin zajednica, poglavito, je previše usmjerena na vlastite interese da bi modernizirala tehnologiju koja leži iza svega, kaže Finman za Business Insider.

Za njega je veliko tržište kriptovaluta korumpirano, što je, po njegovom mišljenju, dovelo do toga da većina kriptovalute smatra vrijednošću poput zlata, a ne potencijalnom zamjenom za novac.

Upravo gledamo prvu generaciju kriptovaluta kako živi i, vjerojatno, umire, smatra Finman.

Zato okuplja istomišljenike, koje naziva “bitcoin kitovima”, koji su spremni uložiti u stvaranje nove kriptovalute koje bi bila sve što bitcoin nije – manje kolebanje na tržištu te jeftiniju i bržu transakciju.

Nova kriptovaluta biti će jednostavnija za korištenje prosječnom korisniku, ističe Finman.

To ne znači nužno da će njegova ekipa biti ta koja će osmisliti i svijetu predstaviti novu i bolju kriptovalutu. Već da će potreba za takvim rješenjem biti toliko velika, da korisnici neće imati ništa protiv zaboraviti na stare načine i kriptovalute.

Više vijesti