Biti će rješeno penzionisanje 34 radnika “KTK Visoko”!?

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Vlada FBiH je zadužila Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije i premijera FBiH da obave razgovore sa potencijalnim kupcima po raspisanom Javnom pozivu s ciljem uspješne prodaje ponuđenih cjelina KTK Visoko d.d. Visoko.

Istovremeno, zadužena je Skupština Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine da iznađe načina za prolongiranje sudske prodaje Fabrike obuće Goruša koja je planirana koncem maja 2013. godine, dok se ne izvrši prodaja predviđenih tehno-ekonomskih cjelina i stvore uvjeti za otplatu duga Razvojnoj banci Federacije BiH.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije će kroz Program utroška za 2013.godinu predložiti Vladi donošenje odluke o povoljnom kreditu “KTK Visoko” u iznosu od 400 hiljada KM kojim će biti rješeno penzionisanje 34 radnika koji su za to stekli uvjet i izmirenje duga prema “Konzumu” s ciljem obustave izvršnog postupka.

(VisokoIN)

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.