Bivši borci napuštaju proteste, postignut dogovor s Vladom

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Pregovarački tim vojnih penzionera Armije RBiH i HVO-a, koji su protestovali danas u Sarajevu, i predstavnici Vlade FBiH dogovorili su da tekst Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o povoljnijem penzionisanju branilaca odbrambenooslobodilačkog rata bude upućen u parlamentarnu proceduru.

Također, dogovoreni su i daljnji koraci u vezi s tim zahtjevom a nakon sastanka je rečeno da će rad na tome početi već od sutra.

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambenooslobodilačkog rata Salko Bukvarević rekao je novinarima nakon sastanka da se radi o komplikovanom pitanju koje zahtijeva dodatna 22 miliona KM u budžetu, koja nisu mogli osigurati.

“Razgovara se o varijantama za rješenje tog problema u naredne tri godine da bi bilo osigurano vraćanje koeficijenta koji je 2013. oduzet ovim ljudima”, istakao je Bukvarević i precizirao da se radi o 11.800 korisnika.

Okupljeni vojni penzioneri ispred zgrade Vlade FBiH počeli su se razilaziti, a zbog obećanja da će problem biti riješen poručili su da proteste više neće organizirati.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.