Bivši Dom penzionera u Sarajevu prodat visočkoj firmi za čak 20,1 milion KM

Zgrada nekadašnjeg Doma penzionera na atraktivnoj lokaciji u sarajevskom naselju Nedžarići prodata je danas na aukciji za čak 20,1 milion KM, saznaje Klix.ba.

Najbolju ponudu dala je kompanija Mont-ing d.o.o. iz Visokog. Prema podacima sa stranice Bisnode, firma Mont-ing se bavi inženjerstvom i s njim povezanim tehničkim savjetovanjem, a kao zastupnik se navodi ime Nihada Ugarka. Osim Ugarka, kao vlasnici se navode i Anes Kuč, Enes Kahraman i Furkan Zeynel Gezer.

Početna cijena devastiranih objekata od 16.086 metara kvadratnih i 17.611 hvadrata zemljišta na kojem se nalazi bila je 10.364.140 KM, a namjena objekta je poslovna.

Zavod je do sada više puta pokušavao prodati Dom penzionera na atraktivnoj lokaciji u Sarajevu, ali ponude nisu uspješne. Iako se pojavila informacija da je među ponuđačima i njemački trgovački lanac Lidl, oni ipak nisu dali dostatnu ponudu.

Kupac će snositi sve troškove uknjižbe prava vlasništva, koje je predmet javnog poziva, troškove notarske obrade kupoprodajnog ugovora, platiti porez na promet nepokretnosti i sve druge eventualne poreze, naknade i troškove koji se odnose na predmet prodaje.

Najpovoljniji ponuđač, a koji ima registrovanu samostalnu djelatnost, dužan je, do potpisivanja kupoprodajnog ugovora, dostaviti uvjerenje nadležnog organa o izmirenim obavezama prema Federalnom zavodu za penzijsko i invalidsko osiguranje

Podsjećamo, Dom penzionera krajem 2019. godine kupio je na aukciji Capital Holding sirijskog biznismena Abdulaha Mehdija, poznatog po ulaganju u Capital Tower u naselju Otoka u Sarajevu, ali je kuproprodajni ugovor poništen krajem 2020. godine, jer kupac nije izvršio obaveze.

Unesite komentar