da block

Bivši golman Dinama Ivan Turina pronađen mrtav

da block

Hrvatski nogomet potresla je velika tragedija u četvrtak ujutro kad je iznenada u 33. godini života preminuo golman Ivan Turina. Bivši golman Dinama pronađen je mrtav u svom stanu u Stockoholmu, u kojem je igrao za švedskog prvoligaša AIK, piše švedski portal Aftonbladet.

Policija je objavila da ga je beživotno tijelo pronašla nešto prije 7.30 u četvrtak ujutro.

– Mogu potvrditi da je Turina mrtav, ali nema sumnje u nasilje – rekao je šef stockholmske policije Patrick Nuss.

Prema izvještaju Turina je preminuo u snu, a iza sebe je ostavio trudnu suprugu i dvije kćerke. Turininu porodicu odmah po tragediji posjetio je predsjednika AIK-a John Segui, koji im je izrazio saučešće.

Turina je karijeru započeo u zagrebačkom Dinamu u kojem je igrao od 1998. do 2007. godine, a u tom vremenu je bio na posudbama u Croatiji Sesvete, Kamen Ingradu i Osijeku.

Za internacionalnu karijeru odlučio se 2007. kad je potpisao za grčku Skodu Xanthi u kojoj je proveo sezonu, a nakon toga je prešao u poljski Lech Poznanj u kojem je također odigrao jednu sezonu. Nakratko se vratio u Dinamo 2010. godine, ali nije dobio pravu priliku nakon čega je potpisao ugovor s AIK-om iz Stockholma u kojem je igrao do njegove smrti, tri godine.

(VisokoIN)