“Blokade tek slijede”: Fadil Duranović poslao poruku bivšim borcima RS-a

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Demobilisani borci u Federaciji BiH danas neće nastaviti sa protestima i blokadama saobraćajnica. Održavaju sastanke kako bi se koordinisali i uvezali sa drugim opštinama. Potvrdio je ovo za Buku Fadil Duranović, jedan od boraca koji je od posljednjeg dana februara na petlji Šićki Brod.

Duranović je otkrio da masovni protesti i blokade tek slijede i da će njegovi istomišljenici među demobilisanim borcima organizirati proteste jer je izborna godina.

„Od protesta ne odustajem, oni su tek počeli. Ovo je izborna godina i mi moramo rješavati neka pitanja i ozvaničiti ih u federalnom, a ako treba i državnom parlamentu“, istakao je Duranović, dodajući da su na društvenim mrežama dobili podršku i od nekih bivših boraca iz RS.

„Ovom prilikom bih pozvao sve bivše borce iz RS da nam se pridruže jer znam da su i oni u istim problemima. Pozvao bih ih da sjednemo, da dogovorimo koordinaciju, da se ujedinimo, da ovo bude zajednička borba za prava svih bivših boraca RS, Armije BiH i HVO“, istakao je Duranović.

Više vijesti