Boban Lazić: Ne bih igrao za reprezentaciju BiH, jer sam Srbin!

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Mladi nogometaš amsterdamskog Ajaxa, Boban Lazić, koji je inače porijeklom iz Bosne i Hercegovine, tvrdi kako nikada ne bi zaigrao za popularne “Zmajeve” i to zato što je Srbin!?

Lazić koji ima 18 godina rođen je u Holandiji, a roditelji su mu porijeklom iz Bosne i Hercegovine kao i mnogim sportistima u raznim sportovima koji zbog toga rado nastupaju za reprezentacije Bosne i Hercegovine u raznim sportovima.

Međutim, Darko Lazić ne želi da igra za nogometnu reprezentaciju BiH, nego Srbije i to otvoreno kaže:

“Želim da igram za reprezentaciju Srbije! To mi je trenutno najveći cilj u reprezentativnoj karijeri. Ne bih nikada igrao za Bosnu i Hercegovinu, jer tu selekciju ne čini više moj narod”, rekao je Lazić, prenose beogradske Novosti.

“Srbin sam, idem u crkvu i slavim Aranđelovdan i logično je da želim da igram za selekcije svog naroda”, kazao je Lazić u razgovoru za Novosti.

Zanimljivo je da anonimnog Lazića niko nije ni pozvao da igra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, pa se postavlja logično pitanje šta on ima uopće za odbiti kad nije ni dobio poziv!?

Neinformisanog Lazića, sa vjerovatnim manjkom dana u školi i formalnog obrazovanja trebalo bi prvo educirati da razlikuje narod od države. Zatim bi ga trebalo naučiti da je reprezentacija Bosne i Hercegovine u nogometu multietnička, a ne samo jednog naroda ili entiteta. Bilo bi ga pored ostalog korisno nauči i da nogometna reprezentacija Srbije nije ekskluzivno reprezentacija srpskog naroda, nego svih građana Srbije raznih nacionalnosti i svjetonazora.

I na kraju ko je uopće Darko Lazić da bi ga neko pozvao u bilo koju reprezentaciju!? Igrač osrednjeg kvaliteta, bez posebnih rezultata u karijeri. Lazić bi eventualno obzirom da je Holanđanin mogao očekivati poziv od selektora Holandije, u što čisto sumnjamo, uzimajući u obzir kvalitet nogometaša i ukupno reprezentacija Holandije.

(VisokoIN)TOP VIJESTI

Više vijesti