-4.5 C
Visoko
22. Januara 2022.

Bomba iz Rima: Jose Mourinho novi trener našeg Edina Džeke

Portugalski fudbalski stručnjak Žoze Murinjo (Jose Mourinho) novi je šeg stručnog štaba Rome našeg Edina Džeke, potvrdio je rimski klub.

Vlasnici “Vučice” su zvanično potvrdili da će Mourinjo preuzeti klupu nakon ljeta, kada dođe vrijeme rastanka sa Paulom Fonsekom (Fonseca).

Grom iz vedra neba – vratio se! I u trenerske vode samo dvije sedmice pošto je dobio otkaz u Totenhemu i nešto manje otkako je izjavio da je možda rano da odmah traži novi angažman. Istina, on će funkciju preuzeti tek od ljeta kada Fonseka zvanično napusti klub, ali Roma je na apsolutno iznenađenje cijele fudbalske javnosti već danas objavila ime njegovog nasljednika. I to ne bilo koga, već – Posebnog.

Ovo vjerovatno niko nije očekivao, pogotovo ne poslije cijele priče milanske “Gazete” s današnje naslovne strane da Mauricio Sari (Maurizio Sarri) preuzima kormilo “Vučice” i da se u Rimu očekuje dolazak njegovog agenta Falija Ramadanija. Bilo je čak i priče da Sari ne uslovljava Romu plasmanom u Evropu, čak i da će imati plaću od 4.000.000 eura, ali je klub zvaničnim saopštenjem pogazio sve špekulacije!

Murinjo je sa Vučicom potpisao trogodišnji ugovor…

Unesite komentar