Bosanka među elitnim prostitutkama koje su “djelovale” od BiH do Emirata

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Anabela Šćekić Tigrica i njena saradnica Tijana Štrulović bile su dio mreže elitnih prostitutki koje je podvodio šabački makro Mihajlo Maksimović (38), čiji su klijenti bili i političari, biznismeni i bankari, piše Blic.

Prema nezvaničnim infromacijama, Tigrica i Tijana su se i upoznale kada su postale dio iste grupe koja se bavila prostitucijom, a razbijena je hapšenjem Maksimovića krajem 2014. godine.

Grupa je brojala dvadesetak djevojaka različitih profila – od poznatih starleta do anonimnih studentkinja – a klijenti su bili poznati direktori banaka, sportisti, estradni menadžeri i kompozitori.

– Među klijentima su bili i stranci koji rade u Beogradu ili poslovno dolaze. Neki od njih su angažovali djevojke u inostranstvu, pa su putovale u zemlje EU, Crnu Goru, BiH, ali i u Emirate. Klijenti su birani samo po preporuci i nakon provjere. Djevojke su bile nove u poslu, imale najčešće oko 22 godine, i počele su sa prostitucijom 2013, kada ih je Maksimović regrutovao – govorio je izvor Blica iz istrage.

Anabela Šćekić

Maksimović je ozbiljno i pedantno vodio poslovne knjige u kojima je bilježio prihode i rashode biznis poduhvata koji je zvao “moja firma”. Vodio je uredno evidenciju o svakoj angažovanoj djevojci, dnevnoj zaradi i broju klijenata. Bio je popisan svaki dan u mjesecu, kad je imala slobodan dan, kada nije mogla da radi zbog mjesečnog ciklusa… Ti podaci su otkriveni u njegovim računarima.

Od zarada prostitutki uzimao je najčešće trećinu, rjeđe 50 posto. Djevojke su usluge pružale u luksuznim hotelima i apartmanima u Beogradu koje je iznajmljivao i uređivao Maksimović, uz troškove hrane i pića, angažovanje vozača i ponekad taksista.

Šćekićeva i Štrulovićeva saslušane su u Višem tužilaštvu, nakon čega im je sudija za prethodni postupak odredio jednomjesečni pritvor da ne bi uticale na svjedoke.

Milica Živanović – Mimi Oro

Podsjećamo, Tigrica, inače reality zvijezda, uhapšena je zbog sumnje da je od Beograđanina (34) tražila novac da bi mu vratila telefon sa kompromitujućim porno-snimcima. Policija ju je privela nakon što je žrtva uspela da jednog od Anabelinih saučesnika namami u kafić, gdje su ga sačekali operativci. Osim Tijane, sa Anabelom je uhapšen i Radovan Lukajić (41) koji je ranije osuđivan za razbojništva. Lukajić je, navodno, žrtvu pozvao i tražio 20.000 eura, kako ne bi objavio kompromitujuće snimke i uništio mu poslovni i privatni život, dok je Tigrica od Beograđanina zahtijevala dodatnih 300 eura da bi povratila navodno izgubljeni telefon u kojem su se snimci nalazili.

Ucijenjeni muškarac nije želio da prihvati njihove uslove, već ih je prijavio policiji. Ipak, da bi ucjenjivači bili privedeni pravdi, žrtva je, po savjetu operativaca i tužioca, prihvatila njihove uslove.

Dogovorili su se da Lukajiću u kafiću preda novac i tada je policija ucjenjivaču stavila lisice na ruke, a ubrzo su privedene i njegove saučesnice. Određeno im je zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu bit će privedeni Višem javnom tužilaštvu.

Božana Vujinović

Među prvih pet uhapšenih djevojaka koije su 2014. uhapšene sa Maksimovićem bile su i starleta Milica Živanović – Mimi Oro i Banjalučanka Božana Vujinović.

Za drugu od pomenute dvije spekulisalo se da je u vezi sa popularnim pjevačem i osuđivanim nasilnikom Acom Lukasom. Božana i Mimi su nakon hapšenja pred beogradskim Prekršajnim sudom dobile prekršajne prijave za prostituciju. Inače, neke od Maksimovićevih djevojaka su se same javile policiji i tužilaštvu da daju iskaz čim su saznale za hapšenja.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.