Bosna je spoj iskustva i mladosti, cilj je ulazak u Ligu 4

Rukometaši sarajevske Bosne počeli su pripreme za narednu sezonu Premijer lige BiH. Ekipa koju će s klupe voditi novi trener Adem Bašić u narednih sedam dana radit će kondicione pripreme na stadionu ”Asim Ferhatović Hase”.

Bašić, koji je u prošloj sezoni vodio ekipu Igmana, zadovoljan kako izgleda sastav ”studenata”, a kao cilj postavlja plasman među četiri najbolja tima Premijer lige BiH.

– Vodio sam ekipu Igmana koji je napustio Premijer ligu BiH zbog nedostatka finansijskih sredstava. Ja sam ubrzo stupio u kontakt sa čelnicima Bosne i dogovorio saradnju na obostrano zadovoljstvo. Nakon teške prošle sezone, Bosna je oformila respektibilan tim koji je spoj mladosti i iskustva. Okosnica ekipe je ostala, a nedostaje nam samo igrač na poziciji desnog beka. Ako se pojavi takav profil na tržištu pokušat ćemo ga dovesti, ako ne, vjerujem da su igrači u stanju nadomjestiti taj nedostatak. U svakom slučaju primarni cilj Bosne u narednoj sezoni je plasman u Ligu 4 – rekao je Bašić za Fenu.

Nekadašnji reprezentativac BiH ističe da će sedam dana ekipa dva puta dnevno na ”Koševu” raditi kondicione treninge, a zatim će također u Sarajevu raditi na tehničkim i taktičkim aspektima igre. Do početka domaćeg prvenstva ostalo je još mjesec dana, a do tada Bosna namjerava odigrati i nekoliko prijateljskih mečeva.

Kapiten ”studenata” Semir Memić vjeruje da ekipa ima snagu da se nosi sa svim protivnicima u domaćem prvenstvu, ali da će igračima trebati neko vrijeme da se uigraju.

– Zadržali smo kostur ekipe što je najvažnije, a siguran sam da će se novi igrači lako uklopiti. Većinom su to igrači koji su već igrali za Bosnu, tako da ne bi trebalo biti problema. Cilj je jasan, a to je plasman u Ligu 4. Ako se dobro uigramo vjerujem da se možemo uključiti u borbu za titulu prvaka BiH – rekao je Memić.

Dodaje da Bosna mora raditi na omladinskom pogonu ako želi imati svjetlu budućnost, te da klub dobro radi i na tom segmentu nakon teškog perioda u nekoliko prethodnih godina.

– Dolaskom nove uprave dosta je krenulo na bolje. Bosna je opstala u ligi, a radi se i na omladinskom pogonu. Vjerujem da će ovaj klub ponovo biti respektabilan i u domaćem prvenstvu – zaključio je Memić, koji se priključio ”studentima” u januaru prošle godine.

Unesite komentar