Božićna čestitka kardinala Puljića

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Povodom nastupajućih Božićnih praznika nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić uputio je čestitku svima onima koji slave ovaj praznik.

„Radujemo se otajstvu Božića. Želimo doživjeti očitovanu Božju ljubav u djetetu Isusu. U vjeri ga slavimo, a slaveći želimo učvrstiti svoju vjeru u ovom vremenu. S vjerom prilazimo tom božićnom djetetu jer u njemu prepoznajemo Boga koji se utjelovio i rodio da bi nam svoju ljubav darovao. U tom djetetu ljubav Božja je postala vidljiva. Zato se tom otajstvu radujemo“, navedeno je u poruci.

„U ovoj Godini vjere želimo da naše kršćanstvo bude prepoznatljivije i sposobnije ugraditi se u javni život te se oduprijeti ovom agresivnom relativizmu, konzumizmu i sekularizmu. Vidimo da nam potrošački mentalitet nameće Božić kao vrijeme potrošnje, a Isusa u svemu tome kao da nema iako bi trebao biti u središtu svega“, naveo je Puljić.

Vidimo da se u toj lažnoj demokraciji nameće mentalitet gdje je jači uvijek u pravu. A Isusovim rođenjem svaki čovjek je vrednovan u svom dostojanstvu i u svojim pravima. Zato, obnavljajući vjeru u slavlju Isusova rođenja, želimo u to društvo unijeti vrednovanje čovjeka, pravo na život, svetost braka i sačuvati ljepotu i draž obiteljskog zajedništva i gnijezdo ljubavi, navedeno je također u čestitci.

On je također naveo da u ovom vremenu, koje u lažnoj demokraciji urušava vrednote obitelji, oni iz vjere žele obnoviti vrednote obitelji i svetost braka.

„U obitelji čovjek se rađa, raste i stasa u svojoj ljudskosti i svojoj vjeri. Ako ikada, onda je za Božić obitelj na okupu, jer osjeća toplinu i radost slavlja i draž zajedništva. Ovim mislima vam želim uputiti svoju božićnu čestitku. Neka ovaj Božić obnovi radosno obiteljsko zajedništvo! Neka ovaj Božić obnovi zajedništvo mira i sloge te dostojanstvo svakog čovjeka kao djeteta Božjega! Neka ovaj Božić ukloni svaku mržnju te nas ispuni radosno vjerom i ljubavlju. To neka nam bude svjetlo i snaga u ovom vremenu kako bi ovo bolesno ozračje u društvu ozdravljali kroz svjedočenje vjere“, naveo je Puljić.

Poruku je završio sljedećim riječima: „Sve vas pozdravljam želeći Vam sretan i radostan Božić ispunjen obiljem Božjeg blagoslova koji neka vas prati i kroz cijelu Novu 2013 godinu“.

(VisokoIN)

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.