Branko Lustig: Ako u demokratiji ne mogu reći da ne vjerujem u Boga, j*** demokratiju!

Dan nakon što je zadarskim osnovnoškolcima rekao da ‘Bog ne postoji’, oskarovac Branko Lustig ostao je bez publike na projekciji svog filma u Kninu. Učenici osnovnih škola bojkotovali su predavanje i projekciju filma ‘Posljednji let Petra Ginza’.

‘Za mene Bog više ne postoji’, izjavio je Lustig, kazavši kako Bog sigurno ne bi dopustio holokaust ili genocid u Srebrenici. Zbog takve izjave su Lustiga, koji je kao dječak preživio Auschwitz, napali učitelji i roditelji zadarskih osnovnoškolaca.

‘Direktori škola nisu dozvolili djeci da idu na predavanje’

Lustig je bio vidno razočaran bojkotom. Tvrdi da su direktori škola djeci zabranili da ga dođu slušati.

‘Direktori škola su ti koji nisu dozvolili djeci da idu. Ja sam poslao poruku direktoru škole (Ivanu Uzunu) da dođe na predavanje. On je očito preporučio djeci da ne dođu. Ti ljudi i danas skreću put narodu od tolerancije’, kaže Lustig.

J*** demokratiju!

‘Ja nisam rekao da nema Boga, nego da nakon Auschwitza ne vjerujem u Boga. Živimo u demokratiji. Ako ne mogu govoriti u svojoj zemlji šta mislim i šta osjećam, jebeš demokratiju’, ljutito je komentarisao Lustig te je, obraćajući se kninskom direktoru, progovorio i o Bozaniću i o Jasenovcu.

‘Htio bih poslati poruku ovom direktoru škole u Kninu. Kad je nadbiskup Bozanić išao posjetiti Jasenovac nije uopće došao do ‘cvijeta’. Došao je na pola puta, pogledao na sat i rekao – ‘sad mi je konferencija’ i vratio se. Za njega je konferencija bila važnija od toga da ode do ‘cvijeta’ i pokloni se žrtvama. Slična je situacija i s ovim predavanjem’, kaže Lustig.

Lustig je djeci trebao držati edukacijsko predavanje u organizaciji Festivala židovskog filma.

(VisokoIN)

Vezani članci

Hamza Alić sportista godine u BiH

VISOKOIN.COM

Berlusconi: Bolje u zatvor nego na prinudni rad

VISOKOIN.COM

Čovjek preminuo nakon ujeda krpelja

VISOKOIN.COM

Srbija: Ugušili bebu i bacili je iz autmobila!

VISOKOIN.COM

U Beogradu novi slučajevi oboljelih od groznice Zapadnog Nila

VISOKOIN.COM

Španski mašinovođa optužen za smrt 78 ljudi

VISOKOIN.COM

Unesite komentar