Brawn ne opovrgava interes za Hamiltona

Šef Mercedesa Ross Brawn dao je naslutiti da je njemačka ekipa u Formuli 1 doista zainteresirana za vozača McLarena Lewisa Hamiltona.

O zanimanju Mercedesa za 27-godišnjeg Britanca se nagađa već duže vrijeme. Brawn nije izričito potvrdio da razmatra Hamiltonovo dovođenje u svoju ekipu, ali je njegova izjava za BBC Radio 5 Live vrlo znakovita.

“Svaka ambiciozna ekipa želi najbolje vozače, a mi smo ambiciozni. No, u Hamiltonovom je slučaju puno spekulacija”, poručio je Brawn.

Hamiltonov ugovor s McLarenom istječe na kraju sezone, a novi još uvijek nije potpisao. Jedan od razloga je navodno upravo ponuda Mercedesa koji u svojim redovima ima njemačke vozače Nicu Rosberga i Michaela Schumachera. Sedmerostrukom svjetskom prvaku također ugovor vrijedi do kraja aktuelne sezone i još je uvijek neizvjesno hoće li ostati u Formuli 1 ili će drugi put otići u penziju.

“Još uvijek pregovaramo, pa vam ne mogu puno reći o tom pitanju. Michael je bio ogroman dobitak za ekipu, stvarno nas je pogurao prema naprijed. Mislim da je njegov doprinos bio velik, a odluka o tome hoće li ostati je iznimno teška. Dakako, Michael je uključen u razgovore koji su u toku”, rekao je Brawn.

(VisokoIN/Totalsport)

Unesite komentar