Brčko: Ukraden željezni most težak više tona!

Ukraden je željezni most, težak nekoliko tona, koji je na potoku Zovičica u brčanskom prigradskom naselju Dizdaruša povezivao posjed Zejnebe Spahalić. Krađa je, najvjerovatnije, izvršena tokom prošle noći.

Prema tragovima koji su ostali na zemlji može se zaključiti da su kradljivci odvojili šarafe za vezivanje željezne konstrukcije za betonske stubove i kompletnu je, jačim traktorom, odvezli u pravcu najbižeg asfaltnog puta.

Zejneba Pašalić, na čijem posjedu je izvršena krađa, kaže da je jutros došla u njivu i primjetila da nema mosta. Odmah je pozvala policiju, koja je izvršila uviđaj na licu mjesta i počela istragu.

Most je koristilo više porodica koje su prelazile na drugu stranu sa poljoprivrednom mehanizacijom radi obrade zemlje.

Zejneba kaže da su most na potoku, koji dijeli njeno imanje na pola, sagradili ona i muž osamdesetih godina prošlog vijeka dok je radila na željeznici.

“Od preduzeća sam dobila tri traverzne duge po 12 metara koje su istrošene i nisu više mogle biti na pruzi. One su poslužile kao grede kojima je moj muž, uz pomoć još deset ljudi, povezao obale”, ispričala je Zejneba.

Ona smatra da sama vrijednost mosta nije onolika koliki je značaj on imao pri obradi zemlje Spahalića, jer sada ne zna kako da traktor, koji treba da joj uzore parcelu na desnoj obali, pređe na drugu stranu.

(VisokoIN)

Vezani članci

VISOKO: U porodičnoj kući pronađeno beživotno tijelo

VISOKOIN.COM

Brčko: U požaru u stambenom objektu stradalo šest osoba

VISOKOIN.COM

Više od četiri sata trajao uviđaj zbog smrti 64-godišnjaka

VISOKOIN.COM

Ubio ženu pa izvršio samoubistvo, poznati identiteti nastradalih: Iza njih je ostalo osmero djece, a motiv je…

VISOKOIN.COM

Pronađen kombi za kojim je policija tragala nakon dvostrukog ubistva u Zenici

VISOKOIN.COM

Tijela dvije sestre pronađena u stanu

VISOKOIN.COM

Unesite komentar