Britanska doktorica podržala Đokovića zbog vakcine, izazvala brojne reakcije

Renee Hoenderkamp, poznata britanska doktorica, stala je u odbranu Novaka Đokovića, zbog situacije povodom Australian opena, a nakon što je od ovog srbijanskog tenisera zatraženo da se vakciniše inače neć moći učestvovati na ovom prestižnom turniru.

Naime, australska država Victorija je donijela stroge mjere po pitanju koronavirusa te svi oni koji nisu vakcinisani ne mogu ući u taj dio Australije. Među njima je i Novak Đoković.

Na sve to komentar je imala i Hoenderkamp koja ima skoro 40.000 pratilaca na društvenim mrežama, aktivna je poprilično u medijima uz autorsu emisiju na BBC Radio London.

“Čula sam da će Novak propustiti Australian open jer odbija primiti vakcinu. On je fizički spreman sportista koji je preležao koronavirus i ima najbolji mogući imunitet. Njegovo je pravo da donese ovu odluku, kao što bi to trebalo da bude pravo svakog ljudskog bića. Protiv obavezne vakcinacije”, napisala je Hoenderkamp na Twitteru.

Međutim, važno je istaći i to da se Đoković nakon zahtjeva Australian opena da se vakcinišu svi koji žele učestvovati, istakao da nije rekao da odbija vakcinu već da želi da to ostane njegova privatna i stvar odluke svakog pojedinca.

Komentar britanske doktorice na Twitteru je izazvao veliki broj komentara, a mnogi korisnici su joj upravo skrenuli pažnju na tu činjenicu da Đoković ne želi da se ovakvi podaci saopćavaju. Bilo je i Đokovićevih fanova koji su je podržali.

Unesite komentar