Broj poginulih u urušavanju zgrade u Istanbulu porastao na 15

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Broj poginulih u urušavanju zgrade u Istanbulu porastao je na 15, dok je, prema posljednjim informacijama, spašeno 14 osoba.

Ministar zdravstva Turske Fahrettin Koca danas je posjetio bolnicu u Istanbulu u kojoj su hospitalizirane osobe povrijeđene u urušavanju zgrade.

Tom prilikom je novinarima kazao da je, prema posljednjim informacijama, broj poginulih u urušavanju zgrade porastao na 15, dok je povrijeđeno 14 osoba.

“Jedna osoba je puštena kući, dok je 13 povrijeđenih zadržano u bolnici, od kojih je njih 7 na intenzivnoj njezi”, rekao je Koca.

U petak je ispod ruševina zgrade u istanbulskoj četvrti spašen 16-godišnji dječak, a u četvrtak petogodišnja djevojčica Havva Tekgoz koja je ispod ruševina zgrade bila zarobljena 18 sati.

U četvrti Kartal, u azijskom dijelu Istanbula, u srijedu poslijepodne urušila se sedmospratnica, dok je u njoj bilo 30 stanara. Na mjesto urušavanja zgrade stigle su brojne policijske, ambulantne i vatrogasne ekipe. Iz sigurnosnih razloga evakuisane su zgrade u okolini, nastavlja se pretraga ruševina.TOP VIJESTI

Više vijesti