Bug u Skypeu uzrokuje nasumično slanje poruka

Korisnici Skypea, najpopularnijeg servisa VoIP telefonije ne bi trebali neko vrijeme (do izlaska ažurirane verzije) koristiti uslugu instant poruka (IM) jer bi ih to moglo dovesti u neugodnu situaciju.

Iz Skypea je u ponedjeljak došla potvrda postojanja greške u softverskom klijentu koja uzrokuje slanje privatnih poruka neželjenim primateljima.

Nekim su korisnicima, nakon lipanjskog ažuriranja programa, poruke nenamjerno slane slučajnim primateljima iz njihovog popisa kontakata. Problem se očituje u slučaju rušenja aplikacije tijekom IM komunikacije te se ponekad zadnja poruka, nakon novog ulaska u program, nekontrolirano šalje različitim kontaktima iz imenika. Korisnici su s pravom ogorčeni, jer ovaj propust može dovesti do ozbiljnog narušavanja privatnosti komunikacije.

Bugom su pogođene verzije Skypea 5.10 za Windowse, 5.8 za Mac, 4.0 za Linux i 1.2 za Windows Phone a iz kompanije su poručili da korisnici verzije 5.9 Skypea za Windowse, 2.8 za Android i 4.0 za iOS ne bi trebali imati problema u korištenju.

(VisokoIN)